Wednesday, September 5, 2018

SAK Paralel Evren 40. Bolum- Oyun Baslasin!


Tahir gozlerini actiginda Nefes gomlegi ve pantolonunu giymis olarak yataginin ucunda oturmus onu izliyordur.

Nefes Boyle 1 yil gecirdik Tahirim..Hastamdin, kocam oldun. Bak sen su hayat'a! Seni 1 yil doktorun olarak bekledikten sonra karin olarak da beklemek varmis kismette. Ben seninle gelen kismet'i seveyim atarli deli'm benim! Icim aciyor su haline ama sukur bizimlesin, biz bunu da asariz. Sag ol, birlikte olalim her seyi asariz. Bu son olsun askim!"

Tahir gozlerini ovusturup, gulumseyerek karisina bakar.

Tahir:" Gunaydin karicum!"

Nefes:" Gunaydin kocacigim. Nasil hissediyorsun?"

Tahir:" Karim yanimda, oglum guvende, evimde. Ben hayattayim. Cok iyiyim! Ben senin kalktigini nasil anlamadim?"

Nefes:" Agri kesici'den dolayi. Bebek gibi uyudun dun gece. Sen iyiysen biz de iyiyiz birtanem. Evliligimize ilk tanistigimiz yerde basladik. Evet belki biraz fazla hijyenik ama senin oldugun her yer cennet bana."

Tahir karisinin elini tutar " Nasil seviyrim belli degil be kizim! Buradan cikinca yepyeni bir hayat bizi bekliy. Sen, ben, Yigidim nihayet ayni cati altinda bir aile olacaguz..Dunden beri sukrediyrim Allah'ima" Tahir'in gozleri dolmustur.

Nefes" Canim benim! Ben senin o yasli bal gozlerini severim! Biz birbirimizin sansiyiz sevgilim. Artik bizi hep guzellikler bulacak. Birlikte yepyeni maceralara atilacagiz.." Nefes Tahir'e bir opucuk kondurur. " Kocam oldugun icin tesekkur ederim askim."

Tahir gulumser " Tesekkur mu ediysin sen baga? Ya ben saga nasil tesekkur edeyim guzel karim? Hayatimi kurtardin, beni kurtardin, sevginle beni tekrar ben yaptin."

Nefes:" Sen de askinla beni gelistirdin. Daha cesur ve umutlu bir kadin yaptin. Sayende bir de evladimiz oldu. Ya ben nasil tesekkur edeyim sana?"

Tahir:" Sen iste birden fazla da yaparim ben. Sen Evet dedigin an hazirim."

Nefes guler " Su laflari yattigin yerden, gozunde morluklar, basinda sargi beziyle soyluyorsun ya benim umudum sensin iste! Bize butun kalbimle inaniyorsam bunda en buyuk pay senin askim."

Tahir gulumser " Nefesim! Bu dunyaya gozumu actigimdan beri tek amacim ailemi geri kazanmakti. Ben bize hep inandim, yine birlikte olacagimiza hep inandim. Benim baska carem yoktu cunku her hayatta tek carem sizsiniz. Ben sizinle gucluyum, benim ilacim da, inadim da, gucum de sizsiniz."

Nefes egilip kocasini oper. " Canim benim! Sen birtanesin! Ilac demisken, ilac vaktin geldi. Hemsire birazdan kahvaltini getirir. Seni bir an once ayaklandiralim ve evimize gidelim."

Tahir guler " Evimize! Ben seni evine goturecegum yarim. Simdilik boyle."

Nefes'in telefonu calar. Arayan Asiye'dir.

Nefes:" Efendim Asiye Abla."

Asiye:" Nefes gunaydin canum eltim! Uyandirmadum insallah."

Nefes:" Hayir Asiye Abla, ben kalkali cok oldu. Tahir de biraz evvel uyandi, durumu cok iyi. Siz nasilsiniz?"

Asiye:" Gi ben asagidayum. Dun gece nikah yemeginizi yiyemedunuz diye icime oturdu. Murat getirdu beni. Musaitseniz gelip size kahvalti getireyim dedum."

Nefes:" Asiye Ablacigim, niye musait olmayalim? Hastane burasi. Gel sen yukari. Ben Tahir'i hazirlarim iki dakikada."

Asiye:" Tamam sen hazurla ben 5dk'ya gelirim."

Nefes:" Asiye Abla kahvalti getirmis askim, gel hadi pijamani degistirelim."

Tahir: " Ya yengem gelmese sasardum! Ula bari ilk gun rahat birakin be!"

Nefes guler " Sakiin! Afkurmayalim kocacigim."

Tahir: " Nefes ben bu cileyi her gun cekemem. Biz derhal evimizi bulacaz. Ben bi anamı bi yengemi cekemem!"

Nefes " Elbette bulacagiz sevgilim, sen yeter ki bir ayaklan biz yine basbasa olacagiz."

5 dk sonra Murat ve Asiye iceri girerler.

Asiye:" Gunaydin yeni evliler! Cok iyi gordum sizi masallah. Ilk gununuzde soyle guzel bir kahvalti edin istedum, iyi ettim mi?"

Tahir gulumser" Aman da ne iyi etmissun ha oni Asiye Reis! Burada da kahvalti vardi ama neyse!"

Asiye: "Sen laf mi carpaysin baga?"

Tahir: " Haşaaa!"

Murat siritir " Nasisun Damat Bey? Bakayrum da güllerin 5 açayi..Aldin gizi artik bi seref turuna cikarsin"

Tahir:" Hee Murat! Anama soyle ceyizimi sersin, sehir turu'ndan sonra komsulara ceyiz de gosterecem! Ula sen ne ara birakacan patavatsizligi dana?!"

Murat:" Uhhh! Tamam kizma hemen be abi..Sağa da saka yapilmiy ha."

Tahir:" Bırak zevzekligi de su heriflerden haber var mi onu de bağa"

Murat:" Adamlar yakalanamadu henuz. Bu tek atimlik bir is gibi duriy abi. Adamlar geldi, sağa saldirdi ve yok oldular."

Nefes:" Tahir kapinin onunde polis bekliyor, ifadeni de verdin. Mithat Abi'nin onlari yakalamasi an meselesidir. Sen sıkma canını."

Tahir:" Nefes bu isin arkasinda biri var. Bu is'le alakali olsa coktan ses cikardi. Buradan biri yaptirtsa yine ses cikardi. Hic ses cikmiy. Bu kahpeligi yapani elbet bulurum ben..Hele suradan bi cikayım."

Asiye:" Tahir, Allah tekrarindan saklasun. Sen iyiles de o serefsizler cezasini elbet bulur."

Tahir" Bulacak yenge. Karadeniz'le dalasmak neymis bogulunca ogrenecek!"

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Gecen 1 hafta icinde Tahir gitgide guclenmis, guvenlik onlemleri bir an olsun birakilmamistir. Nefes bu sure icinde ameliyatlarina girmis, bos zamanlarini ve gecelerini ise kocasinin yaninda gecirmis ve Ali'den gelen bilgiyi kocasina soylemememistir.

3 gun once

Nefes'in telefonu calar. Arayan Ali'dir.

Ali: " Nefes Selam, musait miydin?"

Nefes:" Sey! Bankadan ariyorsunuz. Bir sn lutfen...Tahir askim kredi karti limitiyle ilgili yine galiba. Sen rahatsiz olma sesten diye ben bi kapi onune cikayim."

Tahir: " Nefes?"

Nefes eliyle Tamam bosver yapar ve cikar.

Nefes:" Hah! Kactim Ali.. Naber?"

Ali" Tahir'in yanindaydin di mi? O nasil?"

Nefes:" Cok iyi Ali..O yuzden kactim..Durumu cok iyiye giderken onu sarsacak birsey soyleyemem."

Ali:" Anladim cok haklisin. Hazir misin?"

Nefes:" Bir seyler ogrendin di mi? Yolla gelsin ,hazirim"

Ali:" Arkadas hastabakici gibi girdi. Kizin ilaclarinin dozunu dusurdu. Kiz 3. gunde raydan cikti. Arkadas bu arada soruyu sordu. Frenleri nasil kestin?"

Nefes:" Ne demis? "

Ali:" Arkadas telefona kaydetmis, kagida yazdik. Aynen okuyorum. " Vedat Bey cok iyi biri..O bana dedi ki frenlerini kesersen Kivanc sana doner. Kucuk bir kazanin kimseye zarari olmaz. Nefes onun nisanlisiymis biliyor musun? Beni aldi arabasina goturdu, fren balatalarini gosterdi. Kivanc'a hic bir sey olmadi..Ufacik bir sey sadece.. Vedat Bey hakliydi! Sevgimiz icin buna deger! Kivanc nerede? Niye hala gelmedi? Ben Vedat Bey evlensin diye sozumu tuttum, benim sevgilim nerede?"

Nefes bir an icin bacaklarini hissetmez ve istemsizce yaslandigi duvardan asagi kayarken duvara yaslanarak kendini tutar. " Ali! Ne diyorsun sen?"

Ali" Nefes, biliyorum bu kiz sizofren ama ben olsam ciddiye alirdim. Siz tehlikedesiniz. Bence Tahir'in kazasinin arkasinda da Vedat var.  Sizofren'in tanikligina hic bir mahkeme inanmaz cunku cezai ehliyeti yok artik. Ama bu etrafinizdaki tehlikeyi gecirmiyor."

Nefes'in gozleri dolmus, tansiyonu cikmis, zorlukla nefes aliyordur. " Ali! Bu manyak benim kocami oldurmek mi istedi?"

Ali: " Oyleyse bile adamlar bulunup konusturulana kadar ispatlayamayiz. Tahir'in korundugunu biliyorum ama bir an once onu hastane'den cikartip eve goturun ki guvende olsun. Bu herif cok tehlikeli ve anlasilan kafayi sana takmis. Adam seninle nisanli oldugunu soylemis! "

Nefes derin bir nefes alir " Dogruymus! Tahir hakliymis!" Gozlerini kapatir " Farkindayim Ali. Tahir'i ondan uzak tutmam lazim. Bu isi halletmem lazim. Bana bir akil ver."

Ali:" Oncelikle, ofkeyle kalkan zararla oturur. Sakin olacaksin. Sonra da Tahir hastane'den cikana kadar onu koruyacaksiniz. Tahir eve gectikten sonra da kendini korumaya alacaksin ama bu adam durmaz Nefes. Artik nikahlandiniz. O da bunu biliyor. Eger bu isin arkasinda o varsa Tahir'i ortadan kaldirmak isteyecektir. Bunu Tahir'e soylemen lazim. "

Nefes:" Ben Tahir'den hic bir sey saklamam Ali. Ama bu is Tahir'den baskalarini da ilgilendiriyor. Karisini,tum ailesini taniyorum. Mercan benim en iyi dostum! Benim cok sakin ve akillica dusunmem lazim..Bir nefes almam lazim..Allahim benim aklimi yememem lazim!"

Ali:" Nefes! Hayatta kalmanin bir numarali kurali once kendini sonra kurtarilacak en gucluyu kurtarmaktir. Bu savasta zayiflari goz ardi edeceksin. Uzgunum ama olmasi gereken bu. Mercan guclu mu?"

Nefes: "Tahmin edemeyecegin kadar!"

Ali" Tamam o halde. Cek onu yanina! Zor olacak Nefes ama yapmalisin. Kirik bir kalp, ölü kocadan iyidir!"

Nefes:" Tamam Ali. Yapacagim. Guven bana! Ne Mercan, ne dogurmak uzere olan Nazar, ne kocam, ne oglum ne de bir Allah'in kulunu bu herife yem etmem!"

Ali" Gazan mubarek olsun Nefes! En kisa zamanda yaninda olacagim. O vakte kadar Tahir'e soyle lutfen."

Nefes" Sagol Ali. Hic merak etme..Tahir'le ilk girdigimiz savas degil bu..O benim en buyuk savascim. Onu asla disarida birakmam!"

Nefes Murat, Mustafa ve Fatih'le odasinda konusup durumu anlatir.

Mustafa : " Nefes biz bu deli gizin lafina inanacak miyuz? Giz deli! Ya uyduriyse?"

Nefes:" O ihtimal her zaman var abi ancak gercek su ki Kivanc'in frenleri kesilmisti ve kizin buraya gelip Vedat'la konustugunu da biliyoruz. Bunu Vedat bile anlatti."

Mustafa:" Nefes simdi sen bu Vedat gaybanasi gafayi saga takti ve Tahir'i de o indirtmis olabilir mi diysin baga?"

Nefes:" Bu bir ihtimal diyorum sadece. Ispatlayamayacagimiz seyi iddia edemeyiz ancak bundan sonra cok dikkatli olup izleyebiliriz."

Mustafa:" Sen bugune gadar bu gaybana'nin saga ilgisi falan oldugunu gordun mi?"

Nefes:" Hayir Abi. Biz meslektasiz ve bugune kadar hep cok mesafeliydik. Son 1 yildir siz de surekli hastane'deydiniz, kendiniz de gordunuz. Ayrica Nazar hamile! Iste bu yuzden aklim olanlari almiyor ancak Tahir'i riske atamayiz."

Mustafa:" Vay gaybana serefsiz vaay! Sen evli barkli adamsun, kendi meslektasin icin nasil nisanlum dersun? Ha bunun karisi ne diyi? Ben biliyrim Cemil Abi vurur buni! Bu boyle olmaz! Tahir'e saldiranlari bulacaz Nefes. Polis bulamazsa biz bulacaz ve gonusturacaz o itleri. Ne gerekiyse yaparum!"

Nefes:" Abi! Tamam, sakin! Biz sadece tahminle ilerliyoruz. Bir sey yapmissa da ispatlayamayiz. Bundan sonra isimiz Tahir'i korumak. Ben tehlike'de degilim ama kocam tehlike'de ve ben onu bir daha kurban etmeyecegim! Simdi herkes beni iyi dinlesin lutfen."

Herkes donup Nefes'e bakar.

Nefes:" Tahir'i buradan cikartiyoruz, eve goturuyoruz. Ben her gun pansumanini yapacagim. Bu sure icinde evin etrafina kameralar istiyorum."

Fatih" O is bende yenge. Merak etme, senin evden kalanlar var."

Nefes:" Ne? Ne demek benim evden?"

Fatih duraksar " Eee! Sey! Senin sapik varken biz biraz senin evi gozlemis olabiliriz."

Nefes gozlerini devirir "Tam kocamin isleri bunlar! Hic sasirmadim Fatih, hiiiic!"

Fatih: " Yenge iste oldu bitti, bence takilmayalim bunlara  Ben evin etrafina kameralar koyarim, 7/24 izleriz. Yangaz, bugun bi monitor alalim. Tam tesekkullu bir sistem kurmamiz lazim. Yaz kenara."

Murat: " Tamam ikizum. Halil Abi'den aliriz. Ayrica her sabah arabalari kontrol edelim. Fren kesilmis mi lastik patlatilmis mi bakalum"

Nefes:" Ben bu arada hastane'de Vedat'i gozetleyecegim. Beni merak etmeyin, bana bir sey olmaz. Adamin karisi bugun yarin doguracak ve o cok mesgul olacak. O yuzden bu is kapanip gidecek insallah. Vedat suphe yaratacak bir hamle yapana kadar kimse bir sey yapmayacak, anlastik mi?"

Mustafa hala ayni konudadir. "Ula herif evli, ula evli! Nefes sen diysin ki bu herif saga yanik, benim gardasumu da bundan dolayi indirdi! Ben de elim kolum bagli oturicim oyle mi? Nefes! Sen benim gardasumun basuna ne getidun gizim?"

Nefes Mustafa'nin sozleriyle sarsilir. " Abi sen ne diyorsun?"

Fatih atlar " Abi! Nefes hic bir sey getirmedi. O abimi korudu, iyilestirdi ve sevdi! Alemin sapikligini bu giza yukleme abi, gunahtir!"

Murat: "He! Yangaz dogru diyi! Kizin ne ettigini gordun abi? Insafa gel abi!"

Mustafa basini ellerinin arasina alir " Kusura bakma Nefes! Insan erken yasta baba olmak zorunda kalinca boyle oliy. Tahir benim kiymetlim! Senin de kiymetlin biliyrim, kusura bakma."

Nefes'in gozleri dolmustur " Abi, sen saniyor musun ki ben Tahir'in basina gelenlerden dolayi kendimi suclamadim? Ama hayir Abi! Suclu ben degilim! Ben o adama zerre kadar umut vermedim, ben bu dunyada sadece kocami sevdim ve ona umit verdim. O yuzden vicdanim hic agir degil. Bak Abi! Hadi çok üzüldün ve bunu bir kere yaptin ama lutfen bir daha asla yapma! Lutfen bir daha sakin kocamin basina gelenle beni sorgulama!"

Mustafa Nefes'e bakar  " Anladum bacim. Ama sen de bil ki senin kiymetlin, benum kiymetlim! Ha bu Mustafa onu caniyla koruyacak!"

Nefes : "Bir Abi'den de bu beklenir. Ama musaadenle karisi olarak ben de onu koruyayim, aynen kocamin zamaninda beni korudugu gibi. Tahir benim canim, esim, evladimin babasi..Benim hassasiyetim senden biraz farkli abi, sen de evlisin anlarsin. "

Mustafa Nefes'in bu dik durusu karsisinda daha fazla muhalefet edemez ve saygi duyar. Karsisinda kardesinin esi dimdik durmus kocasini korumak icin ona kafa tutuyordur. Kardesine 1 yil boyunca gozu gibi bakan Doktor Nefes artik Gelin Nefes'tir ve Mustafa durmasi gereken yeri ondan ogrenmistir.

Mustafa:" Eyvallah Nefes! Haklisun. El ele verip bu isi cozecez."

Nefes:" Aynen oyle abi. Artik kimse kurban olmayacak!"

Ilerleyen gunlerde Nefes ve Kaleliler kimseye caktirmadan Tahir'i korumayi basarmistir. Nefes Vedat'in her attigi adimi takip eder. Hastane'ye giris cikis saatleri, ameliyat programi..Hepsi Nefes'in bilgisi dahilindedir. Vedat'in bir kere bile Tahir'in kapinisin onunden gecmesine izin vermeyecek sekilde davranmistir. Bu Vedat'la kahve icmesini gerektirse bile.

Vedat gunlerdir Nefes'i yalniz basina yakalama firsatini kolluyordur ve Nefes bunun cok iyi farkindadir. Dusmani yakininda tutmak gerekir diye dusunerek Vedat'a bahcede kahve icmeyi teklif eder. Bu sure icinde Murat ve Fatih Tahir'i cikis icin hazirlayacaktir. Nefes Vedat'i yaninda tutarak Tahir'in cikisinin sag salim yapilmasini hedeflemistir ve Tahir'in bundan haberi yoktur.

Nefes:" Toplanti'da gikin cikmadi. Sen normalde Bashekim'e muhalefet ederdin noldu hayirdir?"

Vedat:" Herifin politik gucleri var ve bunlari da gayet iyi kullaniyor. Pislik! Zannediyor ki arkasi olunca onu deviremezler ama cok yaniliyor. Elimi guclendirene kadar sesimi cikartmamaya karar verdim."

Nefes:" Vedat bosver bunlari. Sevmedigimize degil, sevdigimize odaklanmaliyiz ki huzur bulalim."

Vedat Nefes'e bakar " Nefescigim, ben ne yapiyorum saniyorsun? Ben sevdigime odaklanmayi cok iyi bilirim ama bunun bir faydasini goremedim. Sonucu olmayan isler bana gore degil. bana kesin sonuc lazim!"

Nefes Vedat'a doner " Senin icin cok uzgunum. Halbuki sevdigin ne cok sey var...Ceylan var, Nazar var, yeni gelecek bebegin var..Bashekim'e kafayi takacagina bunlara odaklansan kendine iyilik edersin. Mesela ben sevdigime odakliyim. Ogluma ve kocama..Aileme, kocamin ailesine, dostlarima ve elbette hastalarima ve meslegime. Tahir ve ben cennetimizi kurduk ve ona hic bir seyin golge etmesine izin vermeyecegiz. Cunku insan elindekinin kiymetini bildikce ve onu korudukca erdemlidir. Kocam neredeyse elimden gidiyordu..Bilmedigimiz, anlamadigimiz sekilde birileri onu bizden almaya kalkti ama o direndi cunku burada sevdikleri ve onu sevenler var. Simdi ben az kalsin kaybedecegim kocami sevip, enerjimi onu sevmeye ve mutlu olmaya harcayacakken Bashekim'e mi takacagim kafayi? Bashekim kim ki? Bence sen de onceligini iyi belirlemelisin Vedat!"

Vedat Nefes'in Tahir'le olan evliliginden ve iliskisinden bahsetmesinden nefret eder. " Bashekim umurumda bile degil. Bazen elinde olan gonlundeki olmuyor ama Nefes. Bazen gonlundekini istiyorsun. Hem de o kadar cok istiyorsun ki tum benligin bununla doluyor. "

Nefes:" O zaman dikkat etmek lazim. Bildigin gibi obsesyon bir hastaliktir. Insan neyi isteyecegine cok dikkat etmeli. Benim gonlumdeki de elimdeki de ayni." deyip alyansini gosterir. "Gonlundeki elinde olmadiginda eyvallah demeyi de bilmek lazim degil mi? Olgunluk budur."

Vedat gozlerini kisip Nefes'e bakar " Ya da gonlundekini onun icin en iyisinin sen olduguna ikna etmektir belki de. Belki de su hayatta kayda deger tek caba budur Nefes."

Nefes geri adim atmaz." O isler oyle yurumuyor. Ben Tahir'i sevmesem o ne derse desin, ne yaparsa yapsin beni ikna edemezdi. Zorla guzellik olmaz Vedat. Her gun gazetelerde okuyoruz. Kendini istemeyen karisini bicaklayan erkekler, kendisinden ayrilan sevgilisini yol ortasinda oldurenler..Hepsi obsesif, hepsi aciz ruh hastalari. Bu hayatta kayda deger caba seni sevmeyeni seni sevmeye ikna etmek degil, once kendini sevmektir! Kendini seven, kendini degerli goren onu kimin sevip sevmedigi ile ilgilenmez. Tahir'i bu yuzden seviyorum. Onu basta istememis olmami kabul etti ve bana dedi ki" Benim sevdam seni esir etmeyecek. Ben seni seviyorum diye beni sevmek zorunda degilsin." Iste bu kendini seven insandir ve kendini seveni herkes sever. Kendimizi sevelim Vedat! Istedigimiz o cok guzel ev de olsa, is de olsa, kisi de olsa once kendimizi sevelim. Neyse, cok konustum gideyim artik.."

Vedat Nefes'in eline atlar " Peki bu durum seni esir ediyorsa? Cok derin dustuysen ve cikamiyorsan? Tek cikis yolun oysa ve bunu hayatta her seyden cok istiyorsan? Aklin, mantigin, hayat sartlarin ve hatta tum evren sana karsiyken, kalbin onunla carpiyorsa? Bana bir saattir sevdigine odaklan diyorsun Nefes ve ben de tam olarak bunu yapiyorum cunku baska carem yok!"

Nefes elini geri cekip Vedat'in gozlerinin icine bakip sert bir ses tonuyla konusur. " Caren var Vedat. Eger obsesif dusuncelerin seni esir aldiysa o zaman bence artik senin psikiyatrik tedavi vaktin gelmis. Kendine bir iyilik yap ve tedavi ol!"

Vedat sinirini daha fazla saklayamaz " Sakin bana doktorculuk oynama Nefescigim! Sakin bana ahkam kesme! Ben obsesif degilim, cesurum! Ben istedigimi elde etmek icin son noktaya kadar giderim Nefes. Sen sevdigin icin benim gidebilecegim nokta'nin yanina bile yanasamazsin. O yuzden sakin bana akil verme!"

Nefes Vedat'i kizdirip oyunda one gecmistir. Sakin ama alayci bir sesle onu daha da zorlamaya baslar " Kivanc'i hatirliyormusun Vedat? Hani frenleri kesilen Kivanc..Bak cok enteresan bir sey duydum ben...Kivanc'in eski nisanlisi sizofren kizcagiz diyormus ki Ah Vedat Bey ne iyi insan, sayesinde o nisanlisiyla evlenecek ben de nisanlimla  evlenecegim!"

Vedat bunu duyar duymaz yuzunun rengi atar " Neden bahsettigin anlamiyorum."

Nefes:" Hmmm...Peki! Bu kiz neden senin nisanli oldugunu sayikliyor? Bir fikrin var mi?"

Vedatin sesi kizgin bir kedi gibi tislamaya baslar " Bir sizofrenin aklindan geceni nereden bilebilirim ben? Deli sacmasi diye buna deniyor iste."

Nefes:" Oyle olsun bakalim! Deli sacmasi olsun da obsesif sacmaligi olmasin. Malum obsesifler kanundan yirtamiyor! Haydi Vedat sonra gorusuruz."

Vedat Nefes'in arkasindan bakarken onun soylediginden cok daha fazla sey bildigini anlamistir. "Ben seni bu kadar severken sen bu kadar zalim olmak zorunda misin Nefes?"

Nefes odaya geldiginde Tahir giyinmistir ve gitmek icin hazirdir.

Nefes:" Askim hazir miyiz cikmaya?"

Tahir Nefes'e gulumseyen gozlerle bakar. Kocasinin gulen yuzunu gormek bir kac dakika once yasadigi restlesmenin sinirini bir anda gecirmistir.

Tahir: "Hayde evimize gidelim."

Hep beraber eve gittiklerinde onlari orada Perran ve Kaleliler karsilarlar. Tahir'i divan'a oturtup boynunu yastikla destekledikten sonra onune yemegini getirirler.

Herkes cok mutludur. Yigit babasina yaptigi resimleri gosterip dizine yatar. Tahir oglunun saclarini oksarken onu ve evini ne kadar cok ozledigini dusunur.

Tahir:" Yigit Kaptan yakinda okullar acilacak. Tatil bitecek. Okullar acilmadan seni gezdirmek isterdim ama gordugun gibi bu kaplan biraz yarali."

Yigit:" Ya Baba sen ve annem buradasiniz ya baska birsey istemem ben. Sizi cok ozledim"

Nefes Yigit'i kucagina alir " Birtanem biz de seni cok ozledik. Hem her gun gelip babani gordun. Sadece o iyilesene kadar onunla degil de benimle oyun oynayacaksin. Ne dersin, sence ben de baban kadar iyi oyun arkadasi olur muyum?"

Yigit:" Olursun tabii. Hem o yenilince mizikcilik yapiyo, sen yapmazsin anne."

Tahir:" Ula bak sen suna. Anasini buldi babasini aninda satti!"

Saniye guler " Sukurler olsun evindesin oglum. Saga kemik suyu'na corba yaptum. Her gun ondan icecen!"

Tahir: " Ana yeminle kemik suyu kusacam artik, etma da!"

Nefes guler " Kemik suyu'ndaki kolajen kemiklerine faydali ama. Ben burada kayinvalide'min tarafini tutuyorum."

Tahir Nefes'e doner " Ha sen da! Anali ogullu saticilar sizi!"

Perran guler " Tahir sukur iyisin ki boyle gulup eglenebiliyorsunuz oglum. Allah muhabbetinizi arttirsin. Ben yarin Istanbul'a donuyorum. Salih bu aksam ucakla gelecek. Yarin birlikte arabayla yola cikacagiz. Senin ayaklandigini gordum ya bu benim icin kafi. Allah size saglikli, guzel gunler gostersin bundan sonra. Dualarim hep sizinle"

Tahir:" Sagol Perran Anne. Allah razi olsun senden."

Daha sonra herkes yemege gecer. Yemekten sonra Tahir'i dinlenmesi icin ust katta Asiye'nin onlar icin hazirladigi yatak odasina cikartirlar. Asiye yataga beyaz saten nevresim takimi ve beyaz yatak ortusu serip elinden geldigince gelin odasina cevirmistir.

Nefes odayi gorunce cok sevinir. " Eline saglik Asiye Abla, cok guzel olmus."

Asiye: " Rica ederum elticugum. Elimizden geldigi gadar iste."

Tahir:" Sagol yenge. Ellerin dert gormesin"

Asiye:" Eh ben sizi basbasa birakayum madem, siz biraz dinlenin."

Nefes gulumser " Sagol Asiye Abla."

Asiye kapiyi kapattiktan sonra Tahir Nefes'in elinden tutup yataga oturtur.

Tahir:" Cok sukur basbasa kalabildik. Cok ozledim seninle basbasa oturmayi ama bu gece gitmen lazum degil mi?"

Nefes:" Ben de cok ozledim ama abim geliyor biliyorsun. Yarin annemle Salih'i gecirdikten sonra esyalarimin bir bolumunu alip buraya gelecegim ve biz artik hic ayrilmayacagiz."

Tahir karisinin elini oper " Onumuzde koca bir omur var. 1 gece daha katlaniriz, sorun degil"

Nefes:" Bu gece kapin acik yat olur mu? Asiye Abla'ya tembihledim gece seni kontrol edecek. Bir sey olacagindan degil ama ameliyat olali henuz 10 gun oldu..Biz tedbiri elden birakmayalim"

Tahir:" Baga bisi olmaaaz! Sen beni merak etme sen annenle ve abinle ilgilen, yarin da kollarima geri kos yeter."

Nefes egilip kocasini oper. " Haydi yatiralim seni, dinlen..Ben Yigit'i uyutacagim."

Tahir:" Tamam uyuttuktan sonra gel yanima."

Nefes Yigit'e masal okuyup uyuturken Salih gelmis bahcede Mustafa ve Yangazlarla konusuyordur. Mustafa Salih'e Vedat meselesini anlatir.

Mustafa:" Salih bu herifleri hala bulamaduk. Diyrim hani senin adamlarun faydasu olur mi?"

Salih:" Onlarin elleri kollari her yere uzanir Mustafa. Sen bana plakayi ver yeter."

Mustafa:" Hay Allah razi olsun sendan! Biz henuz Tahir'e bisi demeduk cunku bizim oglan deli! Bir sey desek takar silahi beline cikar meydana. Su ana kadar durdiyse hem gari korkusuna hem gafadaki delik yuzunden"

Salih " Bence Nefes korkusu yetmistir ona. Onun eline dus, diline dusme. Bu Vedat isi canimi cok sıktı. Tamam kız şizofren ettiği lafın geçerliliği yok ama midem bulandı bir kere. Dikkatli olmak lazım. Kardeşim bu adamla çalışıyor. Ben bu gece Nefes'le konuşurum."

Mustafa:" Nefes her seyi kontrolu altina aldi. Biz de gelinimizi yalnuz birakacak degiluz. Ama su adamlari bi an evvel bulalum ki gonusturalum. O vakte kadar Tahir de Nefes de her daim koruma altinda olacaklar."

Salih:" Tamam Mustafa, ben elimden geleni yapacagim. Simdi cikip Tahir'e Merhaba diyeyim, sonra gidelim biz siz de dinlenin."

Salih Tahir'le 15 dk kadar sohbet edip gulmus, daha sonra Nefes de aralarina katilmistir.

Salih:" Gencler sizin her isiniz hizli oldu. Bundan sonrasinda artik evliliginizin tadini cikartin. Ev de bulundugu zaman bulunur, esya da o zaman yapilir. Her seyin basi saglik."

Tahir:" Hepsini yapacaz Salih. 1 ay'a kadar evimiz de olacak, dugunumuz de"

Nefes:" Tahircigim, sen iyilesmeden hic bir sey yapmayalim. Gerek yok. Sen ne zaman tam iyilesirsin o zaman agiz tadiyla yapariz. Ben senin yaninda olayim o yeter bana."

Tahir karisinin elini tutar. " Yarin birlikteyiz."

Nefes, Salih ve Perran herkesle vedalasip Nefes'in evine giderler. Perran iceride esyalarini hazirlarken Salih ve Nefes balkonda konusuyordur.

Salih:" Sen inaniyor musun bu kizin dediklerine?"

Nefes:" Bunu Kaleliler'e asla soylemedim cunku fevri hareket etmelerini istemedim ama evet inaniyorum. Cunku Vedat'la bir nevi restlestim abi."

Salih:" Nasil yani? Ne ara yaptin bunu?"

Nefes:" Bugun. Bundan Tahir'in de henuz haberi olmayacak. O inkar etti elbette ama ben kilici cektim Salih. Oyun oynamiyorum ve oynamadigimi da anlattim ona."

Salih:" Nefes ne yaptin sen? Neden yaptin boyle bir seyi? Ya bu herif sana da birsey yaparsa?"

Nefes:" O bana hic bir sey yapmaz. Ucu kendisine dokunacak bir sey de yapmaz merak etme. Ama bu restin cekilmesi gerekiyordu. Aptala yatmanin alemi yok. Benim oncelikli gorevim kendimi ve ailemi korumak. Bakalim, izleyip gorecegiz olacaklari"

Salih:" Nefes Tahir bunu ogrenirse ortalik karisir. Bu adam baska bir pislik cikartmaz degil mi?"

Nefes:" Kendisini riske atacak bir pislik cikartmaz. En kisa zamanda bu adamlarin bulunmasi sart."

Salih: " Merak etme ben de destek verecegim. Yarin Istanbul'a gidince " arkadaslarla" bir goruseyim."

Nefes:" Tamam abi. Cok sagol"

Perran o sirada balkona cikmistir. " Haydi bakalim Gelin Hanim, marş marş evine."

Nefes:" Ne? Evimdeyim zaten anne."

Perran:" Asiye ile birlikte o yatagi kocan tek basina yatsin diye yapmadik cocugum. Bu gece kari koca olarak yatacaginiz ilk geceniz. 10 gundur hastane yataklarinin tepesinde surundun. Simdi topla pilini pirtini git kocanin yanina bakalim. Biz Salih'le yarin evi kilitler Kaleliler'e gelir vedalasir, sana da anahtarini birakiriz."

Salih:" Evet Nefes. Hadi kalk sen. Tahir de seni yaninda ister"

Nefes" Kendi evimden kovuluyorum ya! Eh peki madem kocamin yanina gideyim ben de napayim."

Perran:" Hahayt! Koy yan cebime..Evladim biz senin aileniz. Bize ayip olmaz, sen git kocanla ilgilen. Sabah oglunu uyandir kahvaltinizi birlikte yapin. Hadi!"

Nefes bir cantaya gecelik, elbise, ayakkabilar, ic camasirlarini koyar annesi ve abisini opup cikar.

Yolda Asiye'ye mesaj atip geldigini soyler. Eve vardiginda Tahir uyuyordur. Nefes yavasca kapiyi kapatip yatagin yanina oturmasiyla Tahir birden kalkar.

Tahir:" Nefes?"

Nefes:" Şşş! Benim, sakin ol!"

Tahir:" Hani eve gittiydin sen?"

Nefes guler " Evden kovuldum. Napayim, ben de kocamin yanina geldim."

Tahir gulumser " Evden mi kovuldun?"

Nefes:" Evet. Kayinvaliden seni cok seviyor. Senden ayri kalmami istemedi."

Tahir guler " Kaynanam ne de guzel etmis oni."

Nefes:" Geceligimi giyip geliyorum yanina. Bir daha da boyle asker gibi dikilme yatakta. Basinda hala sargi var, hatirlatirim."

Tahir:" Bosver onu simdi, hala riv rivliysin yaa! Giyin de gir koynuma. Hatta mumkunse giyinmeden gir."

Nefes guler "Şşşş! Duyacaklar. Giyinip gireceğim canım. Ayranın yok içmeye.."

Tahir:" Demek oylee! Ben saga bu laflari yutturacam sen bekle Geyik Hanim!"

Nefes geceligini giyip Tahir'in koynuna girer " Merhaba kocacigim!"

Tahir gulumser " Hosgeldin karicum! Ohh! Cok ozlemisim!"

Nefes de derin bir nefes alir. Gunduz Vedat'la olan duello'sunu Tahir'in gogsu unutturmustur. " Ben daha cok! Dunya'da en rahat ettigim yerdeyim. Cok mu mutluyuz?"

Tahir:" Cok mutluyuz, hep mutluyuz benim guzel yarim..Cok sukur evladim ve karimla ayni cati altindayim..Deli Tahir sen kazandin mi guzel kazaniysin ha!"

Nefes:" Masallah diyelim bize o halde"

Tahir:" 41 kere hem de!"

Nefes ve Tahir huzur icinde uykuya daldiklarinda Vedat'in evinde hummali bir telas vardir. Nazar'in suyu gelmis, dogum baslamistir. Vedat hemen Nazar ve uyuyan Ceylan'i kaptigi gibi arabaya koyar ve Ceylan'i Dagdevirenler'e birakir.

Vedat:" Dogum ancak sabaha olur..Lutfen Ceylan'la kalin. Ben Nazar'i hemen hastane'ye yatirmaya gidiyorum."

Turkan:" Ben de geliyrim. Gizimi asla birakmam. Mercan sen kal cocukla. Babanla sabah gelirsiniz"

Vedat Bir sen eksiktin gerizekali!

Ertesi sabah Perran ve Salih hoscakal demek icin geldiklerinde Mercan Nefes'i arayip Nazar'in doguma alindigini bildirir. Nefes bu habere cok sevinmistir. Hem Nazar'in bebegini kucagina alacak olmasi hem de bu sebeple Vedat'in peslerinden dusecek olmasina sukreder. Allah'im sen biliyorsun isini! Hizir gibi yetisti bu dogum.

Nefes aileye doner " Nazar'i doguma almislar. Bebek geliyormus." Asiye ve Saniye bu haberi sevincle karsilarken Mustafa ve Yangazlar birbirlerine bakarlar.

Mustafa:" Cok sevindim. Allah kurtarsin, saglikla kucaklarina alsunlar insallah. Eh Vedat da garisini yalniz birakmaz artik he? O da bi dogum iznine cikar."

Nefes Mustafa'ya bakar" Evet abi. En azindan 1 hafta dogum izni yapar."

Mustafa:" Cok iyi, yapsun elbette. Garisinin bebesinin basindan ayrilmasun."

Tahir Mustafa ve Nefes arasindaki Vedatsal sohbeti merakli gozlerle izliyordur.

Daha sonra tum aile keyifle kahvaltilarini yaparlar. Perran ve Salih'i yolcu ettikten sonra Nefes Tahir'in bandajini degistirip, Yigit'i oper ve ise gider.

Nazar'in bir oglu olmustur. Tum Dagdevirenler hastane'dedir. Nefes Nazar'in yattigi odaya cikar.

Vedat Nefes'i gorur gormez yerinden kalkar. Nefes direkt olarak Mercan'a sarilir. " Tebrik ederim teyze! Allah anali babali buyutsun." Daha sonra gidip Nazar'i oper.

Nefes:" Canim Allah anali babali buyutsun! Sansi bol olsun insallah"

Nazar" Sagolun Nefes Hanim. Masallah o da ben de iyiyiz."

Nefes:" Ismini koydunuz mu?"

Vedat atlar " Beni tebrik etmek yok mu Nefes?"

Nefes Vedat'a doner ve uzaktan " Tebrikler Vedat. Allah anali babali buyutsun" der ve Nazar'a doner.

Nefes:" Ee?"

Nazar:" Okan diye dusunduk. Ceylan'la da uyumlu olur."

Nefes:" Masallah. Adiyla yasasin. Turkan Teyze, Cemil Amca tebrik ederim. Seni de tebrik ederim minik Ceylan. Abla oldun artik"

Cemil" Sagol Nefes gizim. Ya bu arada kasla goz arasu evlenmissinuz siz. Tebrik bile edemedik sizi. Tebrik ederum! Allah mesut etsin! Tahir nasil oldi?"

Nefes:" Sagol Cemil Amca. Tahir daha fazla beklemek istemedi, biz de nikah kiydik. Tahir her gecen gun daha da iyiye gidiyor Cemil Amca sagol."

Turkan:" Ben bekledum Tahir eve gelsun da oyle gecmis olsun'a geleyum, hem hayirli olsun diyeyum diye ama baksana bizim giz dogurdu simdi de. "

Nefes:" Hic onemi yok Turkan Teyze. Nazar kendine gelsin, biz size hayirli olsun'a geliriz."

Nefes Vedat'a doner " Vedat sen dogum izni alacaksin sanirim. Senin ameliyatlarini Can'la paylasiriz. Sen git esinle ve bebeginle ol..Ilk 15 gun onemli."

Turkan:" Tabii ya! Vedat bizim elimiz kolumuz olacak. Cemil ise gidiy, Mercan desen aksama gadar iste. Vedat oglum sen hemen al iznini."

Vedat Nefes'in attigi bu gol'den hoslanmamistir. " Tabii. Karimi asla yalniz birakmam. O zaman seninle sonra gorusup ameliyatlari ayarlariz Nefes"

Nefes:" Sen sisteme gir, ben oradan cekerim kendi listeme. Ziyaretin kisasi makbuldur..Hepinizi tekrar tebrik ederim. Bebegi sevmek icin sonra ugrayacagim."

Mercan Nefes'le kapi onune cikar " Kizim teyze oldum ya! Cok guzel bir duyguymus."

Nefes:" Canim benim! Hayirli ugurlu olsun bebisiniz. Cok sevindim senin adina da."

Mercan:" Tahir'e saldiranlarla ilgili bir gelisme var mi?"

Nefes:" Hayir yok Merco. Bosver sen bunlari. Sen mutlulugunu yasa."

Nefes Asiye'yi arayarak haberi verir. Asiye ve Saniye o gun hastane'ye gelip altin takip tebrik ederler. Daha sonra Nefes'e ugrayip odasinda birer kahve icerler.

Asiye:" Dugunu diyim, ne zaman yapiciz?"

Nefes:" Tahir iyilestikten sonra. Su an o iyilessin yeter. Baska bir sey dusunecek hal kalmadi bende Asiye Abla."

Asiye:" Dogru diysin Nefes. Ne zorlu aylar yasaduk. Pasam tam iyilesti, tam mutlu oldi derken bu is geldi basimuza. Hey Rabbim beterinden saklasun, ne diyeyim."

Saniye:" Rabbim evlatlarumla terbiye etmesin! Bu cocuk yuzunden son 1 yildir uyudugum uykuyu bilmiyrim ben. Her gece yuregum agzumda uyudum. Ya uyanmazsa, ya bir daha oglumun sesini duyamazsam diye. Cektigim cileyi ben bilirim. Nefes sen de ana oldun artuk. Ana olunca insanin aklinin da yuregunun de cogu evlatlarinda azi kendinde oliy. Tahir'im olumlerden dondi, yetmedi bi daha dondi ama bende artik kalkacak yurek kalmadi. Benim yuregum tukendi artik. Rabbim hic bir evladimin acisini gostermesun! Baska bir duam yok . Dugun de olir, dernek de..Ev de bulunir, esya da..Evlat gitti mi bulunmaz! Bunu evladuma yapanlar bulunmadikca benim icim rahat etmeyecek."

Nefes gidip Saniye'ye sarilir. Saniye aglamaya baslar. " Haklisin Saniye Anne. Sen cok cektin, en cok sen cektin hatta. 1 yil boyunca cok iyi dayandin. Ama bundan sonra artik mutluluk goz yaslari dok insallah. Artik hic birimiz aci gormeyelim insallah."

Saniye:" Insallah kizim."

Asiye:" Uuuh! Hayde yetti bu gadar aglamak. Cok sukur Tahir'in sagligi yerine geliy. Bu ameliyati zaten olacaktu, simdi biraz erken oldu. Allah tekrarindan saklasun. Cok sukur halimize. "

Nefes:" Haydi bakalim o zaman, kalkin birlikte gidelim. Aksama yemegi ben yapayim hatta eger sakincasi yoksa."

Asiye:" Seeen? Gi yeni geline hemen is kaktilar diye adumuz cikar ha sonra."

Nefes guler " Sen de 1 gun tatil yap ablam. Ne istersiniz? Ne yapayim aksama?"

Saniye guler " Ac sor bakalum gocan ne istermis? Malum bikmis kemik suyuna corba'dan!"

Nefes:" Arayayim degil mi? Cok ilginc bir hismis. Ben daha once kimseye aksama ne yemek istersin diye sormadim."

Asiye:" Eh her seyin bir ilki vardir elticum..Simdi sor zaten sonra sormayacan, kendi istedigini yapacan.."

Nefes guler "Yemekleri sadece ben yapmayacagim Asiye Reis..Biz evde iki asciyiz"  Tahir'i arar " Tahir! Nasilsin?"

Tahir:" Karicum, cok iyiyim. Eve ne zaman geliysin?"

Nefes:" Birazdan annem ve Asiye Abla'yla cikip gelecegiz de ben sana bu aksam ne yemek istedigini sormak istedim."

Tahir:" Yengem ne yaparsa oni"

Nefes:" Yemegi ben yapiyorum bu aksam"

Tahir:" Vaaaay! Aman da karicum kocasina yemek de yapacakmıs..Tamam! Misir corbasi istiyrim. Sonra hamsikusi."

Nefes:" Hamsi bugulama olabilir o ancak senin icin."

Tahir:" Yemem oni! Firinda et yapmistın ya bana, ondan yap yine madem"

Nefes:" Hay hay Tahir Kaptan! 1 saate kadar gorusuruz askim"

Tahir:" Hayde sevdam."

Nefes aksam yemegine Osman Hoca'yi da davet eder. Misir corbasi, firinda etli patates, pilav ve cacik'tan olusan menu herkesi mutlu etmistir.

Tahir yemek boyunca karisinin elini tutmus, Yangazlar baslarina gelen sacma sapan olaylari anlatip herkesi guldurmus, Mustafa'nin keyfi yerine gelmis, kisaca herkes yine eski neselerine kavusmustur.

O gece Yigit'i de ortalarina alip ona masal okurlar. Yigit uykuya daldiktan sonra Nefes Yigit'i yatagina tasir ve kocasinin yanina geri doner.

Tahir Nefes'i koynuna alir ve sarilir " Nefesim!"

Nefes:" Yine basbasayiz. Gunun en sevdigim bolumune geldik. Kocamla baş başa yastık sohbeti."

Tahir:" Bugun Mithat Abi'yi aradım. Arabayi Bolu yolunda bulmuslar."

Nefes:" Ne? Adamlar yok tabii ama degil mi?"

Tahir:" Yok tabii. Bu arada Ali Mithat Abi'yi arayıp bilgi istemis. Ali nereden biliy bana olani?"

Nefes:" Sey! Senin ameliyat oldugun gun ben arayip soyledim askim. Ali de yardimci olabilir diye dusundum."

Tahir:" Peki bunu bana niye soylemedin Nefes?"

Nefes:" Tahirim yogun bakim'daydin. Sana soyleyemezdim ki. Ali Mithat Abi'yi arayip bilgi alacagini soyledi."

Tahir Nefes'in gozlerinin icine bakar " Ali baska bir sey soyledi mi Nefesim?"

Nefes gozlerini kirpistirir " Ne...ne gibi?"

Tahir dikkatle Nefes'i izliyordur. " Bilmem gereken baska her hangi bir sey mesela"

Nefes" Kivanc'in eski nisanlisinin hastanesine ajan sokmasi gibi mi mesela?"

Tahir :" Ula Ali!"

Nefes:" Hic kizma ona. Hani birbirimizden bir sey saklamayacaktik?"

Tahir:" Nefes bak simdi o is oyle degil ama..Ben emin olmadan seni iskillendirmek istemedum."

Nefes:" Tahir Ali bana ne dedi biliyor musun? Bu birbirinizi koruma sevdaniz gozlerimi yasartiyor dedi. Bence buna artik bir son vermeliyiz askim."

Tahir:" Nefes ben saga soyledim. Seni korumak icin her seyi yaparum dedim."

Nefes:" Ben de senin icin yaparim. Bu yolu seninle yan yana yuruyecegiz askim ama birbirimizin arkasindan is cevirmeyelim."

Tahir:" Ben is falan cevirmedum karicum..Sadece ortada fol yok yumurta yokken ortaligi alevlendirmek istemedim..Ben saga soz verdim, senin fikrini almadan bir sey yapmayacagim bir daha."

Nefes:" Ayni sozu ben de verdim ve o yuzden su ana kadar gucunu toplamani bekledigim icin gizledigim bilgiyi paylasmak zorundayim. Suphelerinde hakliydin galiba."

Tahir geri cekilerek Nefes'in yuzune bakar " Ne? Ali konusturmus mu kizi? Ne demis kiz?"

Nefes:" Hatirlatirim kiz sizofren yani sozune itibar edilmez ama kizin terapi notlarinda Vedat icin cok guzel sozler varmis. Sen yogun bakim'dayken bunu soyledi Ali. Vedat Bey sayesinde nisanlim bana geri donecek diyormus."

Tahir:" Ne yapmis peki bu herif?"

Nefes:" Ali tam bilgiyi gecen gun aldi. Kizin dedigine gore frenleri kesme fikrini veren oymus. Kizi kendi arabasina goturup gostermis nasil yapacagini."

Tahir:" Vay serefsuz! Biliydim Ula! Ama bu kizin terapi notlari bi ise yaramiy oyle mi?"

Nefes:" Bu bilgiler notlarda yok Tahir. Bunu kizin agzindan istihbaratci almis. Eger terapist notlarinda olsa savciliga sevk edilir olay. Aile zaten olayin ustunu kapatmak istiyor."

Tahir:" Bu herif Kivanc'tan ne istedi peki? Husumet mi var?"

Nefes Tahir'e bakar ve derin bir nefes alir " Benim nisanlisi oldugumu soyleyip kizi pesimden gelmekten vazgecirmis. Tahir bunu kizi basindan savmak icin de yapmis olabilir.."

Tahir firlar " Sen ne diysin Nefes? Herifin ne yapmaya calistigi belli! Benim karum icin bunu bir daha dedi oyle mi? Sicarum ben bu herifin babasinin sarap canagina!"

Nefes: " Tahir nolur sakin olalim! Yalvariyorum sana sakin olalim!"

Tahir" Nefesim! Artik sakin olmayi gectik. Bu herifin bir amaci var ve bu amaci icin durmayacak. Allah'im biliydim ben bunun boyle olacagunu!"

Nefes:" Tahir sakin, nolur, yalvariyorum sakin ol! Askim sana bunu gece gece soyledim kusura bakma ama baska basbasa vaktimiz yoktu. Ben soyle goruyorum olayi. Vedat bu kizi benden uzaklastirmak icin zekice bir yalan soyledi ve basarili oldu cunku o bir doktor ve bir hastaya nereye kadar etki edebilecegini biliyor. Ama bu hastayi fren kesmeye kadar yonlendirdigi dogruysa bu adam hasta! Tahirim bunu ispatlayamayiz ama kendimizi koruyabiliriz. Tahir ben yoktum yaninda koruyamadim seni!" Nefes aglamaya baslar.

Tahir Nefes'e doner ve karisini yuzunu avuclarinin icine alir " Nefesim, ben kendimi koruyamadim! Kimse bir sey yapamazdi ki. Aglama yarim! Ben Vedat'i biliyrim Nefes..Ha baga inanmadin o zaman simdi inan. Ben bu herifin kicindan kan alacam!"

Nefes yatakta dogruliur " Tahir! Beni cok iyi dinleyeceksin! Artik kendi basina bir adam degilsin sen. Senin bir oglun ve bir karin var. Sakin ola ki fevri bir sey yapmayasin. Ben kocami bir kez daha riske atamam! Ispatlayabilecegimi hic bir sey yok! Adam yeni baba oldu. Dua edelim de biz haksiz olalim. Sevgilim ben yeni hayatimiza huzurla baslamak istiyorum. Ben seni ve oglumu istiyorum Tahir!"

Tahir Nefes'in isyankar gozlerine bakar " Korkma bize bir şey olmayacak. Ben ailemi korurum! O herife bu dunyayi dar etmezsem!"

Nefes: " Ben de korurum! Bana bununla gelme yalvariyorum sana! Tahir benim icin onemli olan sen ve oglumdur ve ben ne seni ne de onu asla riske atamam. Bunu Yigit'in korumaci aile'liginde de yaptim, biliyorsun. Fikirlerimde ve durusumda degisen bir sey yok. Kocacigim, sevgilim, Tahirim! sana yalvariyorum beni bir daha seninle sinama! Benim icin onemli olan zalim degil, sensin! Hep sendin! Hep sen olacaksin!"

Tahir Nefes'in gozlerindeki uzuntuyu gorur..Evet! Onemli olan ailesidir. Zalim'in zulmu onlardan onemli degildir. Her turlu zorlukla bas edilir. Insan hayati guzellikler kadar zorluklar da icerir. Sevdigine saril! Onemli olan o! Bir daha asla! der icinden.. Bir daha beni kaybetme korkusu yasamayacaksin yarim. 

Tahir: " Nefesim! Guzel karim! Beni kaybetme korkusu yasamayacaksin..Sana soz veriyrim. Haklisin, onemli olan biziz. Yalniz, bu herifin ne mal oldugu belli Nefes. Simdi kendimizi kandirmayalim. Sen korkma, bize hic bir sey olmayacak."

Nefes:" Bana sarilir misin ve bu gecelik bu konuyu unutabilir miyiz?"

Tahir Nefes'e sarilir. " Peki, gel. O herifin agzimizin tadini kacirmasina izin vermem. Hele hele karim koynumdayken."

Nefes Tahir'e gulumser " Ha şöyle ya! " deyip Tahir'in boynunu oper. " Yine cok guzel kokuyorsun"

Tahir Nefes'e yalvaran gozlerle bakar " Nefes zorlama gozunu seveyim, zor duriyrim zaten."

Nefes guler " Tamam biraz opecegim o kadar." deyip kocasinin yuzunu avuclari icine alip oper.

Tahir:" Bir daha op."

Nefes gulerek Tahir'i bir daha oper. " Seni cok seviyorum!"

Tahir Nefes'i opucuklere bogar. "Senin sevgin benim tek şifam!"

Ertesi sabah kahvalti'dan sonra Nefes, Tahir, Mustafa ve Yangazlar bahcede kahve icmeye cikarlar.

Nefes:" Abi, ben dun gece Tahir'e butun bildiklerimizi anlattim"

Mustafa Tahir'e ve Nefes'e saskinlikla bakar " Yaa!"

Tahir:" Bu herifler yakalanip konusturulana kadar onlem almamiz lazim. Bu isi yapan bence Vedat. Boyle bir serefsizligi ancak ondan beklerum ama degilse de disarida canima kasteden biri var ve aile olarak tehlike altindayiz."

Fatih:" Abi kapi ustune bak. Orada 1 kamera var. Arazinin disindaki agaca evin giris yonune dogru bir kamera daha koyduk. Kapidan geceni dahi goreceguz."

Murat: "He! Yangazla odamizda bir de monitor var..24 saat kayitta. Su ana kadar sakat bi durum gormeduk. Gelen gecenler bizler ve traktorler o kadar."

Tahir:" Iyi etmissinuz oni. Nefes bu herif evde mi simdi? Karisinin yaninda mu?"

Nefes:" Evet 1 hafta evde. Tahir ben ikilemde kaldim. Mercan'a bundan bahsetmelimiyim bahsetmemeliyimim bilmiyorum."

Mustafa:" Mercan'i hic bulastirma Nefes. Giz adamun baldizi, gardasi yeni dogurdu..Simdi insanlari bununla uzmek olmaz. Durduk yerde basumuza ic acaruz."

Nefes:" Biliyorum Abi, farkindayim. Mercan'la arkadasligim cok onemli ve bu paylasilmasi zor bir bilgi ama Mercan'in sag duyusuna cok guvenirim. Bilmiyorum iste."

Tahir Nefes'in elini tutar " Ben olsam paylasmazdum. Bu gaybana icin arkadasindan olmak da var"

Asiye: " Mistafaaa! Az bi baksana bana"

Mustafa:" Geldim!" deyip iceri gider.

O sirada Yigit ve Balim kosarak bahceye gelirler. " Anne biz bugun Nazar Abla'lara bebek sevmeye gidicez"

Nefes:" Oyle mi birtanem? Sen Abi oldun da bebek sevmeye mi gideceksin?"

Yigit:" Ben cok bebek gordum ki anne..Yurt'a cok gelirdi. Hep gider severdik onlari."

Tahir ve Nefes birbirlerine bakarlar. " Usagum, senden sahane abi olur biliy misin? Sen yurt'tayken de hep ufaklara abilik yaptun. Cok deneyimlisin bu konuda."

Nefes Tahir'e bakar " Tahiiir!"

Yigit'in gozleri parlar " Olurum ki ya! Ne zaman olcam?"

Tahir hinlikle gulumser " Valla baban.."

Nefes:" Ohom! Yigitcigim, canim, sen beni araba'ya kadar gecir yavrum." Tahir'e doner ve egilerek fisildar " Sen de su siritmayi sil yuzunden lutfen canim benim."

Tahir hala siritiyordur.

Balim: " Amcaa beni agaca cikartsana, su uzun boyun bi ise yarasin."

Murat:" Balim anam beni saga usak mi dogurdu ya? Gunde 10 sefer indir bindir yettin da!"

Balim:" Ay hadi mizikcilik yapma amca. Kiz pesinde kosarken hic riv rivlemiyorsun."

Tahir Nefes'e siritarak bakar " Mavi diyrim, cok beklemez diyrim."

Nefes:" Hasbinallah diyrim! Ya sabir diyrim! Gel opeyim seni canim kocam. Yigit gel yavrum, biz arabaya gidelim."

Nefes egilip Tahir'i yanagindan oper " Seninle aksam konusacagiz."

Tahir:" Her zaman beklerum!"

Nefes arabasina binip uzaklasirken Tahir Fatih'e bakar.

Fatih:" Abi anlarsa yanaruz ama bak"

Tahir:" Murat gelsene bir dakika."

Murat :" Buyur abi."

Tahir:" Anamlari sen mi birakacaksun Nazar'lara?"

Murat:" Fahri sofor benim baska kim olacak?"

Tahir:" Eve gir ve Vedat'i izle."

Murat:" Gadinlarla otur diysin baga ha? Yok artik ya! Etma ya! Herif evde bile degilse nolacak?"

Tahir:" O kapidan ayrilmayacaksin Murat. Eve gir, o pezevenk orada mi diye bak. Nazar'a anasina hayirli olsun de ve cik kapinin onune. Anamlar cikana kadar ayrilma bir yere. Vedat cikarsa da takip edeceksun anlastik mi? Herifin attigi adimdan haberim olacak."

Murat :" Tamam abi. Anladim."

Fatih:" Ben yengemin pesindeyim abi..Simdi gidiyrim. Sonra konusuruz."

Tahir:" Tamam. Ben abimle konusacam. Tayfa'dan bir kac kisiyi ayarlayip herifin pesine takacaz. Murat tayfa'yla surekli baglanti halinde olacaksun. Senin biraktigin yerde onlar devralacak."

Murat :" Abi seni burada kim koruyacak?"

Tahir belinden silahini cikartir.." Ben ve bu arkadas. Beni merak etmeyin, eve gelemezler."

Mustafa arkalarinda durmus konusulanlari dinliyordur. Ceketini acip silahini gosterir." Koca gun canun sıkılır da..Bahcede tavla atalum senlan ne dersin?"

Tahir guler " Senin gitmen gereken bir gemin yok muydu ya?"

Mustafa guler " Benim yenmem gereken bi deli usagum var!"

Tahir ailesine bakar. Ben kazandim Vedat. Bundan sonra oyunu benim kuralima gore oynayacaguz. Oyun asil simdi basliy."







No comments:

Post a Comment

SAK Paralel Evren 43. Bolum -FINAL

Mustafa:" Oglum giprasmadan bi dur ya!" Tahir:" Vallaha bogaldum ha! Kravat baglamayi biliyrim abi, bi cek elini ya!&q...